Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantenfilet met eendenlever

Recepten fazant

Fazantenfilet met eendenlever

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 fazantenfilets, 4 dunne langwerpige plakjes of reepjes eendenlever, 8 lange repen ontbijt- of katenspek, 1 zakje gemengde sla of eikenblad- en friséesla, vinaigrette (2 el aceto balsamico of wijnazijn, 2 el walnootolie, 2 el truffelolie, 1 el gembersiroop), 4 rode en 4 gele kerstomaatjes, 4 gekookte kleine eieren (S), 3 el olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Leg de fazantenfilets op een plank en verdeel hierover de lever. Wikkel dit in het spek. Verpak de filets stuk voor stuk strak in plasticfolie en draai de uiteinden dicht. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Vul de schaal met de sla en voeg de vinaigrette toe. Garneer met de gehalveerde tomaatjes, de gepelde en gehalveerde eieren. Neem de fazantenfilets uit de koelkast en haal ze uit de folie. Snijd er dikke plakken (tournedos) van en bestrijk deze met de olijfolie, vermengd met zout en peper. Verwarm de pan op de warmtebron en bak hierin de fazantenfilets rondom goudbruin en gaar. Reken ongeveer 2 minuten per kant. Heerlijk met de aangemaakte sla, gebakken patates frites en compôte. En een geurige rode wijn.

Tip

Vraag naar ons assortiment wildtournedos

Serveertip

Fazantenfilet met eendenlever, sla met vinaigrette, pommes frites en compote.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug