Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantenfilet met kerriekool

Recepten fazant

Fazantenfilet met kerriekool

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 fazantenfilets, 1 el kerrie, 1 kg witte kool, 250 g rookspek, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl tijm, 1 laurierblad, 2 dl droge witte wijn, peterselie, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bak het kleingesneden spek uit in een ovenschaal of braadslede en fruit hierin de kleingesneden uien met de kerrie. Voeg vervolgens de kool in reepjes, de kruiden en de wijn toe. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175ÂșC), gedurende ± 45 minuten. Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin (reken ± 5 minuten aan iedere kant). Leg de filets op de kerriekoolschotel en garneer met de fijngeknipte peterselie.

Tip

Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie.

Serveertip

Gebakken fazantenfilets met kerriekool, gestoofde peertjes en patates frites.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug