Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantenfilet met sinaasappelsaus

Recepten fazant

Fazantenfilet met sinaasappelsaus

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 fazantenfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl gevogeltebouillon, ½ glas witte wijn, 1 el sinaasappelconfituur, 1 el cointreau, 2 tl olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, 1 kleine garde, aluminiumfolie.

Zet de voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur met de olijfolie en laat goed heet worden. Leg de filets in de pan en bak ze in enkele minuten om en om mooi bruin. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Leg de filets op een schaal. Peper en zout de filets om en om, dek af met folie en laat 5 minuten rusten. Blus het braadvocht af met de witte wijn en bouillon. Voeg er de sinaasappelconfituur en cointreau aan toe en kook tot de helft in.

Tip

Bestrooi de filets een paar uur van te voren in met tijm.

Serveertip

Serveer er gebakken aardappels met spekblokjes bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug