Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantenfilet met vijgensaus

Recepten fazant

Fazantenfilet met vijgensaus

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 fazantenfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl gevogeltebouillon, ½ glas rode port, 1 el vijgenconfituur, 4 vijgen gehalveerd, 2 tl olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, 1 kleine garde, aluminiumfolie.

Zet de voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur met de olijfolie en laat goed heet worden. Leg de filets in de pan en bak ze aan beide zijden in enkele minuten mooi bruin. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Leg ze op een schaal. Peper en zout de filets, leg op een mooie schaal en dek af met aluminiumfolie, laat 5 minuten rusten. Blus intussen het braadvocht af met de rode port, bouillon en voeg er de verse vijgen, de vijgenconfituur aan toe en kook tot de helft in.

Tip

Bestrooi de fazantenfilets een paar uur van te voren met tijm.

Serveertip

Serveer er een stamppotje zuurkool met gebakken spekblokjes bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug