Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantengoulash (snelkookpan)

Recepten fazant

Fazantengoulash (snelkookpan)

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

1-2 fazanten, 150 g rookspek, 2-3 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 2 dl rode wijn, 4 dl water of bouillon, 70 g tomatenpuree, 30 g bloem, 1 el paprikapoeder, ½ tl komijn, ½ tl majoraan, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier om de fazant in stukken te verdelen. Bestrooi de delen met zout en peper. Bak het spek uit in een snelkookpan en voeg de boter toe. Bak hierin de fazantdelen rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de kleingesneden knoflook, de paprika in reepjes, het vocht, de puree, de kruiden toe en sluit de pan. Breng het geheel onder druk en kook dit gedurende ± 20 minuten. Neem de fazantdelen uit de pan en haal het vlees van de botjes. Bind het vocht met de aangemengde bloem en verwarm het vlees in de saus. Maak dit op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg 1 el oregano toe bij het koken en gebruik Worcestershiresauce voor een fijne smaak.

Serveertip

Fazantengoulash, gestoofde paprikas en gekookte rijst of pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug