Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantfilet van de barbecue

Recepten fazant

Fazantfilet van de barbecue

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 fazantfilets. Voor de glazuur: ΒΌ dl cognac, 1 el tafelstroop, 2 tl tomatenpuree, 2 druppels tabasco.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 garde, 1 barbecuetang, 1 barbeque heet. 

Meng de stroop, cognac, tomatenpuree en tabasco goed door elkaar. Leg de fazantfilets op een matig/hete barbecue en bestrijk ze regelmatig met de glazuur. Bak ze ongeveer 4 - 5 minuten per kant tot de filets lekker knapperig zijn.

Tip

Doe dit ook eens met Magret de Canard filets.

Serveertip

Serveer er een lekker pastasalade met veel groente bij. Wijntip: schenk een lichtgekoelde Elzasser Gewurtztraminer.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug