Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Fazantzuurkoolschotel
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1-2 fazanten, 500 g zuurkool, 200 g gewelde pruimen, 100 g gewelde abrikozen, 1 dl Elzasser witte wijn, ΒΌ l blik ananasstukjes, 50 g rookspek in dobbelsteentjes, 75 g boter of margarine, paprikapoeder (mild), zout en peper.
Bereiding
Vraag de poelier de fazant in vieren te snijden. Bestrooi de fazantdelen met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de delen rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ± 60 minuten. Keer de fazantdelen regelmatig en voeg eventueel wat water toe bij het braden. Bak de spekblokjes uit in een diepe pan en voeg hieraan de uitgelekte zuurkool, de wijn, de inhoud van het blik ananas en sluit de pan. Stoof dit gedurende ± 30 minuten. Voeg daarna de pruimen, de abrikozen en de fazant toe en stoof het geheel nog 20 minuten. Giet het overtollig vocht af van de zuurkool.
Tip
Bak en braad de fazant in het geheel en omwikkel het borstgedeelte met reepjes mager rookspek om uitdrogen te voorkomen.
Serveertip
Fazantzuurkoolschotel met aardappelpuree en een glas witte Elzasser wijn.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl