Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantzuurkoolschotel

Recepten fazant

Fazantzuurkoolschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1-2 fazanten, 500 g zuurkool, 200 g gewelde pruimen, 100 g gewelde abrikozen, 1 dl Elzasser witte wijn, ΒΌ l blik ananasstukjes, 50 g rookspek in dobbelsteentjes, 75 g boter of margarine, paprikapoeder (mild), zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier de fazant in vieren te snijden. Bestrooi de fazantdelen met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de delen rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ± 60 minuten. Keer de fazantdelen regelmatig en voeg eventueel wat water toe bij het braden. Bak de spekblokjes uit in een diepe pan en voeg hieraan de uitgelekte zuurkool, de wijn, de inhoud van het blik ananas en sluit de pan. Stoof dit gedurende ± 30 minuten. Voeg daarna de pruimen, de abrikozen en de fazant toe en stoof het geheel nog 20 minuten. Giet het overtollig vocht af van de zuurkool.

Tip

Bak en braad de fazant in het geheel en omwikkel het borstgedeelte met reepjes mager rookspek om uitdrogen te voorkomen.

Serveertip

Fazantzuurkoolschotel met aardappelpuree en een glas witte Elzasser wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug