Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Gekonfijte fazantenbout

Recepten fazant

Gekonfijte fazantenbout

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 fazantenbouten, 4 fazantenvleugels, 4 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 kg ganzenvet.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadpan, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 rol plasticfolie, 1 schuimspaan, 1 koekenpan, 1 schaal om te druipen.

Bestrooi de fazantbouten en fazantenvleugels (pekelen) royaal met zout, peper, knoflook en rozemarijn. Leg ze in de schaal, dek de schaal met plasticfolie af en laat 24 uur in de koelkast pekelen. Verwarm het ganzenvet tot 80 graden, dompel de boutjes en vleugeltjes in het vet onder en laat ongeveer 1 uur langzaam op 80 graden garen. Haal ze met de schuimspaan uit het vet en laat afdruipen. Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.

Tip

Onder het vet blijven de bouten en veugeltjes in de koelkast maanden goed.

Serveertip

Lekker met een heerlijke Caesar salade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug