Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Hele fazant met truffel en paddenstoelen uit de oven

Recepten fazant

Hele fazant met truffel en paddenstoelen uit de oven

Hoofdgerecht

Ingrediënten

1 hele panklare fazant, 3 el olijfolie, 1 tl boter, 2 takken tijm, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 1 dl kalfsfond, 1 bakje bospaddenstoelen, 2 el cognac, 3 el room, 1 tl peper, 2 tl zout, snufje nootmuskaat, 1 tl truffelpasta.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 oven op 180°C voorverwarmd.

Voor de saus: Kook de kalfsfond, truffelpasta, nootmuskaat, cognac en witte wijn 1/3 in. Voeg de room toe, kook nog even door en houd warm.

Giet de olijfolie over de fazant, bestrooi met peper en zout en leg het spekvet eroverheen. Leg de fazant op zijn zij in de braadslede op de rozemarijn en knoflook en plaats 30 minuten in een hete oven. Bedruip de fazant regelmatig. Draai de fazant om en braad 30 minuten door onder voortdurend bedruipen. Haal de fazant uit de oven en laat 10 minuten rusten. Bak intussen in een kleine pan de bospaddenstoelen in de boter snel aan en blus af met de saus. Leg de fazant op een mooie schaal, giet er een beetje van de saus over.

Tip

Vul de fazant met een hele bol knoflook.

Serveertip

Serveer er een Italiaanse risotto bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug