Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Hele fazant uit de braadpan op boerse wijze

Recepten fazant

Hele fazant uit de braadpan op boerse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 fazant panklaar, 100 g ganzenvet, 2 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 2 tl tijm, 100 g bleekselderij in stukjes, 100 g wortel in plakjes, 1 stukje buikspek ca. 100 g, 1 ui gesnipperd, 1 prei in grote stukken gesneden, 3 laurierblaadjes, 4 tenen knoflook geperst, 1 glas gewurtztraminer wijn.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 koksmes, 1 sauslepel.

Bestrooi de fazant royaal van binnen en buiten met peper, zout, tijm en rozemarijn. Verhit de braadpan en smelt het ganzenvet. Bak vervolgens de fazant rustig mooi bruin. Haal de fazant uit de pan. Bak vervolgens in het braadvocht de ui met de groenten enkele minuten goed aan. Blus af met de wijn. Leg de fazant met het spek (in blokjes gesneden) er bovenop, sluit met de deksel af en zet 50 minuten in de oven. Bedruip de fazant af en toe met het braadvocht. Haal 10 minuten voor het eind van de braadtijd de deksel van de pan en laat de fazant lekker kleuren. Serveer met de jus de groenten en het stuk spek.

Tip

Rooster er mooie plakken briochebrood bij.

Serveertip

Lekker met apart gebakken paddenstoelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug