Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten fazant > Krokante fazantenfilet op Indiase wijze

Recepten fazant

Krokante fazantenfilet op Indiase wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 fazantenfilets opengesneden (vraag aan uw wildspecialist), 1 el koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 theelepel curry madras poeder, 1 tl suiker, 1 tl citroensap, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko paneer, ½ tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 staafmixer, 1 snijplank, 1 vleesvork, 4 cocktailprikkers, 3 schalen, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 125 graden.

Pureer met de staafmixer de koriander, knoflook, gemberpoeder, currypoeder met de suiker en het citroensap. Vul de fazantenfilets met dit mengsel, vouw dicht en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de filets met peper en zout en laat enkele uren marineren. Verdeel de bloem, het ei en de paneermeel in de drie schalen en haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel. Giet de olie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de filets snel om en om mooi goudbruin. Leg ze vervolgens in de braadslede en laat nog 10 minuten in de voorverwarmde oven garen.

Tip

Pureer enkele cashewnoten mee bij de korianderpuree.

Serveertip

Serveer er een heerlijke komkommer/tomatensalade bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug