Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Krokante fazantenfilet op Indiase wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 fazantenfilets opengesneden (vraag aan uw wildspecialist), 1 el koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 theelepel curry madras poeder, 1 tl suiker, 1 tl citroensap, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko paneer, ½ tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 staafmixer, 1 snijplank, 1 vleesvork, 4 cocktailprikkers, 3 schalen, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 125 graden.
Pureer met de staafmixer de koriander, knoflook, gemberpoeder, currypoeder met de suiker en het citroensap. Vul de fazantenfilets met dit mengsel, vouw dicht en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de filets met peper en zout en laat enkele uren marineren. Verdeel de bloem, het ei en de paneermeel in de drie schalen en haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel. Giet de olie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de filets snel om en om mooi goudbruin. Leg ze vervolgens in de braadslede en laat nog 10 minuten in de voorverwarmde oven garen.
Tip
Pureer enkele cashewnoten mee bij de korianderpuree.
Serveertip
Serveer er een heerlijke komkommer/tomatensalade bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl