Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Pikant gekonfijte fazantenbout

Recepten fazant

Pikant gekonfijte fazantenbout

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 fazantbouten, 4 fazantenvleugels, 4 tl zout, 1 tl peper, 2 tl verse gemberrasp, 4 teentjes knoflook geperst, 2 tl fijngehakte koriander, 4 limoenblaadjes gekneusd, ΒΌ rode Spaanse peper, ongeveer 1 l zonnebloemolie.

Bereiding

1 snijplank, 1 braadpan, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 rol plasticfolie, 1 schuimspaan, 1 koekenpan, 1 schaal om te druipen.

Bestrooi de fazantenbouten en fazantenvleugels (pekelen) royaal met zout, Spaanse peper, knoflook, gember en koriander. Leg ze in de schaal en dek de schaal af met plasticfolie en laat 24 uur in de koelkast pekelen. Verwarm de zonnebloemolie tot 80 graden, dompel de boutjes en vleugeltjes in de olie onder en laat ongeveer 1,5 tot 2 uur langzaam op 80 graden garen. Haal ze met de schuimspaan uit het vet en laat afdruipen. Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.

Tip

Onder het vet blijven de bouten en veugeltjes in de koelkast maanden goed.

Serveertip

Lekker met Thaise noedels.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug