Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Pikant gekonfijte fazantenbout
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 fazantbouten, 4 fazantenvleugels, 4 tl zout, 1 tl peper, 2 tl verse gemberrasp, 4 teentjes knoflook geperst, 2 tl fijngehakte koriander, 4 limoenblaadjes gekneusd, ΒΌ rode Spaanse peper, ongeveer 1 l zonnebloemolie.
Bereiding
1 snijplank, 1 braadpan, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 rol plasticfolie, 1 schuimspaan, 1 koekenpan, 1 schaal om te druipen.
Bestrooi de fazantenbouten en fazantenvleugels (pekelen) royaal met zout, Spaanse peper, knoflook, gember en koriander. Leg ze in de schaal en dek de schaal af met plasticfolie en laat 24 uur in de koelkast pekelen. Verwarm de zonnebloemolie tot 80 graden, dompel de boutjes en vleugeltjes in de olie onder en laat ongeveer 1,5 tot 2 uur langzaam op 80 graden garen. Haal ze met de schuimspaan uit het vet en laat afdruipen. Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.
Tip
Onder het vet blijven de bouten en veugeltjes in de koelkast maanden goed.
Serveertip
Lekker met Thaise noedels.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl