Recepten gans
In dit overzicht vind u alle recepten gans. Deze recepten gans zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.
Er werden 38 recepten gevonden in de categorie recepten gans.
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
voor 4 personen -
400 g wilde ganzenborstfilet, 4 satéstokjes, 4 plakjes ontbijtspek, 8 kleine champignonhoedjes, 1 sjalot, fijngehakt, 10 g boter, 50 ml rode port, 30 ml vlierbessenlikeur, 100 ml fond van gans of eend, zout en peper, 1 bakje bramen (het lekkerste zijn wilde bramen)
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
- voor circa 25 saucijzenbroodjes -
1 kg gehakt van wilde ganzenborst, 200 g gehakt van licht gerookt buikspek, 50 g ui, 4 eieren, ¼ bol verse knoflook, 50 ml gevogelteglacé, 1 verse tomaat, gevogeltekruiden, peper, bloem, eigeel voor het ‘lakken’ van de broodjes, 25 velletjes bladerdeeg.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 2 uur
|
|
2 tamme ganzenfilets, 1 tl sezchuan peper gemalen, 1 tl zout, 2 tl Chinese 5 spices, 1 el knoflookolie, 1 teen knoflook gekneusd, 1dl rode wijn, 2 el sojasaus, 1 el gesnipperde gember op siroop, eventueel een beetje aardappelzetmeel, 2 tl fijngesneden bieslook.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: 11-20 minuten
|
|
2 tamme ganzenborstfilets, 1 el hazelnootolie, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl gevogeltebouillon, 2 el witte wijn, 1 bakje bospaddenstoelenmelange, ½ ui gesnipperd, 1 tl tijm, 1 dl room.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: 11-20 minuten
|
|
2 tamme ganzenfilets, snuf peper, 1 tl zout, 1 el walnotenolie, 1 teen knoflook gekneusd, 1 takje tijm, 1 dl rode wijn, 2 el balsamico azijn, 1 dl wildbouillon, eventueel een beetje aardappelzetmeel, 2 el geroosterde walnoten, 2 tl fijngesneden bieslook.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 1 uur
|
|
2 tamme ganzenbouten, 200 g spekblokjes, 1 el Surinaamse kerrie, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 150 g roomboter, 1 glas witte wijn, 1 el witte wijnazijn, 100 g verse ananas, 100 g verse mango, 2 tl rietsuiker, 2 tl fijngesneden Spaanse rode peper, 1 el kokosrasp.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
-voor 4-8 personen-
Marinade:
sap en rasp van ½ citroen, 3 el avocado- of olijfolie, wat zout en peper, 3 tenen knoflook.
2 wilde ganzenfilets, 150 g gerookte ontbijtspek in plakjes, Spaanse gedroogde babyvijgen, 8-10 ingemaakte of verse wijnbladeren, 3 tenen knoflook, 8 laurierbladen (liefst vers), peperkorrels, Flakey sea salt, kokstouw, 1/8 l groentebouillon, ¼ l witte droge wijn, 4 el roomboter.
Saus:
sap van ½ citroen,1/8 l groentebouillon, ¼ l witte droge wijn, 2 el maïzena (aangemaakt met wat koude groentebouillon), klontje boter.
3 el olijfolie om te bakken, 3 el kappertjes.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 1 uur
|
|
1 wilde gans, 5 el honing, 3 el citroensap, 1¼ dl witte wijn, 1 ui, 2 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 150 g boter of margarine, zout en peper.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 1 uur
|
|
1 wilde gans, 1 pot kersen op sap, 2 dl rode port of bessenlikeur, 1 tl kaneel, 8 el rode bessenjam of -gelei, 1 ui, 4 worteltjes, 1 tl tijm, 1 tl laurierpoeder, peterselie, 1 dl bouillon, 1 dl rode wijn, 150 g boter of margarine, zout en peper.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 1 uur
|
|
1 wilde gans, 3 goudrenetten, 2 gekookte aardappelen, 10 gehakte hazelnoten, 1 snee oud witbrood of paneermeel, 4 el gewelde rozijnen of abrikozen, ½ dl witte wijn, 150 g boter of margarine, maïzena, cocktailprikkers of keukendraad, zout en peper.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 1 uur
|
|
1 wilde gans, 1 kg Jonathan appelen, suiker, 150 g boter of margarine, cocktailprikkers, zout en peper.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
- voor 10 personen -
5 ganzenborsten, 5 ganzenbouten, 1 groene kool, 5 dl room.
Voor de saus:
1 grote truffel of 3 kleine truffels, 250 g jus de veau of krachtige gevogelte glacé, 1 el cognac, 1 dl port, 1 dl madeira, 1 dl rode wijn, 100 g boter, zout en peper.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
- voor 1 persoon -
1 ganzenborst, 6 plakken gerookt ontbijtspek, 1 eiwit, 100 g oesterzwam, 100 g tomaat, 1 glaasje rode port, boter.
Voor de garnering:
3 physalisbesjes, 3 frambozen, 3 bramen, rode bieten scheuten, (of een andere rode scheut), waterkers.
|
|
Andere categorieën
Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten