Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Recepten gans

In dit overzicht vind u alle recepten gans. Deze recepten gans zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 38 recepten gevonden in de categorie recepten gans.

Saté van wilde gans met een vlierbessen-portsaus

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
voor 4 personen -

400 g wilde ganzenborstfilet, 4 satéstokjes, 4 plakjes ontbijtspek, 8 kleine champignonhoedjes, 1 sjalot, fijngehakt, 10 g boter, 50 ml rode port, 30 ml vlierbessenlikeur, 100 ml fond van gans of eend, zout en peper, 1 bakje bramen (het lekkerste zijn wilde bramen)

Saucijzenbroodje van wilde gans

Recepten gans
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
- voor circa 25 saucijzenbroodjes -
1 kg gehakt van wilde ganzenborst, 200 g gehakt van licht gerookt buikspek, 50 g ui, 4 eieren, ¼ bol verse knoflook, 50 ml gevogelteglacé, 1 verse tomaat, gevogeltekruiden, peper, bloem, eigeel voor het ‘lakken’ van de broodjes, 25 velletjes bladerdeeg.

Tamme ganzenborstfilet met Chinese sezchuan peper

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
2 tamme ganzenfilets, 1 tl sezchuan peper gemalen, 1 tl zout, 2 tl Chinese 5 spices, 1 el knoflookolie, 1 teen knoflook gekneusd, 1dl rode wijn, 2 el sojasaus, 1 el gesnipperde gember op siroop, eventueel een beetje aardappelzetmeel, 2 tl fijngesneden bieslook.

Tamme ganzenborstfilet met paddenstoelensaus

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
2 tamme ganzenborstfilets, 1 el hazelnootolie, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl gevogeltebouillon, 2 el witte wijn, 1 bakje bospaddenstoelenmelange, ½ ui gesnipperd, 1 tl tijm, 1 dl room.

Tamme ganzenborstfilet met rode wijnsaus en walnoten

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
2 tamme ganzenfilets, snuf peper, 1 tl zout, 1 el walnotenolie, 1 teen knoflook gekneusd, 1 takje tijm, 1 dl rode wijn, 2 el balsamico azijn, 1 dl wildbouillon, eventueel een beetje aardappelzetmeel, 2 el geroosterde walnoten, 2 tl fijngesneden bieslook.

Tamme ganzenbout met mango, ananas en rode peper

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
2 tamme ganzenbouten, 200 g spekblokjes, 1 el Surinaamse kerrie, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 150 g roomboter, 1 glas witte wijn, 1 el witte wijnazijn, 100 g verse ananas, 100 g verse mango, 2 tl rietsuiker, 2 tl fijngesneden Spaanse rode peper, 1 el kokosrasp.

Wilde gans in wijnblad

Recepten gans
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
-voor 4-8 personen-

Marinade:
sap en rasp van ½ citroen, 3 el avocado- of olijfolie, wat zout en peper, 3 tenen knoflook.

2 wilde ganzenfilets, 150 g gerookte ontbijtspek in plakjes, Spaanse gedroogde babyvijgen, 8-10 ingemaakte of verse wijnbladeren, 3 tenen knoflook, 8 laurierbladen (liefst vers), peperkorrels, Flakey sea salt, kokstouw, 1/8 l groentebouillon, ¼ l witte droge wijn, 4 el roomboter.

Saus:
sap van ½ citroen,1/8 l groentebouillon, ¼ l witte droge wijn, 2 el maïzena (aangemaakt met wat koude groentebouillon), klontje boter.

3 el olijfolie om te bakken, 3 el kappertjes.

Wilde gans met honing

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde gans, 5 el honing, 3 el citroensap, 1¼ dl witte wijn, 1 ui, 2 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 150 g boter of margarine, zout en peper.

Wilde gans met kersensaus

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde gans, 1 pot kersen op sap, 2 dl rode port of bessenlikeur, 1 tl kaneel, 8 el rode bessenjam of -gelei, 1 ui, 4 worteltjes, 1 tl tijm, 1 tl laurierpoeder, peterselie, 1 dl bouillon, 1 dl rode wijn, 150 g boter of margarine, zout en peper.

Wilde gans op grootmoeders wijze

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde gans, 3 goudrenetten, 2 gekookte aardappelen, 10 gehakte hazelnoten, 1 snee oud witbrood of paneermeel, 4 el gewelde rozijnen of abrikozen, ½ dl witte wijn, 150 g boter of margarine, maïzena, cocktailprikkers of keukendraad, zout en peper.

Wilde gans uit de oven

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde gans, 1 kg Jonathan appelen, suiker, 150 g boter of margarine, cocktailprikkers, zout en peper.

Wilde ganzenborst met romige groene kool en truffelsaus

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
- voor 10 personen -

5 ganzenborsten, 5 ganzenbouten, 1 groene kool, 5 dl room.
Voor de saus:
1 grote truffel of 3 kleine truffels, 250 g jus de veau of krachtige gevogelte glacé, 1 el cognac, 1 dl port, 1 dl madeira, 1 dl rode wijn, 100 g boter, zout en peper.

Wilde ganzenborstfilet gewikkeld in gerookt spek

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
- voor 1 persoon -

1 ganzenborst, 6 plakken gerookt ontbijtspek, 1 eiwit, 100 g oesterzwam, 100 g tomaat, 1 glaasje rode port, boter.
Voor de garnering:
3 physalisbesjes, 3 frambozen, 3 bramen, rode bieten scheuten, (of een andere rode scheut), waterkers.
Terug Vorige12

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten