Recepten gans
In dit overzicht vind u alle recepten gans. Deze recepten gans zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.
Er werden 38 recepten gevonden in de categorie recepten gans.
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
2 wilde ganzen, 3 dl kalfsfond, 35 cl bosbessenlikeur, 5 g suiker, 50 g blauwe bessen, 1 ui, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 dl rode wijn, 500 g noedels (groene),
250 g bospaddenstoelen (cantharel, boleet), peper, zout, 75 g boter.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
1 grote of twee kleine ganzenborsten.
Marinade:
1 el rode wijn azijn, 1 glas rode wijn, zwarte peper korrels, marjolein, 3 el olijfolie.
ganzenvet of boter, 1 glas rode wijn, 1 el maïzena.
30 g pistachenoten, 10 gedroogde abrikozen, 2 el broodkruim, olijfolie, peper en zout.
Couscous:
200 g voorgekookte couscous, 75 g gedroogde abrikozen (in reepjes), zout en peper, 50 g blanke amandelen (licht geroosterd), verse koriander (gehakt), ongezouten boter of olijfolie.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
- voor 2 personen -
filet van jonge gans, citroensap, grote aardappel, knolselderij, appel, groene asperges, bloem, zout en peper, ganzenvet en klontje boter, calvados, paddestoeltjes of truffel.
|
|
|
Recepten gans Lunchgerecht
|
Lijn/calorie-arm Tijd: 11-20 minuten
|
|
400 g gerookte ganzenfilets, 4-6 kwarteleitjes, friséesla, 1 vleestomaat of 2 tomaten, 2 el basilicum azijn, 1-2 tl suiker, 3 el groene olijfolie of notenolie, bieslook, pijnboompitten of sesamzaad en peper.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: 11-20 minuten
|
|
4 ganzenfilets, 4 plakjes bacon, 4 augurkjes, 1 dl witte wijn, 30 g boter of margarine, zout en peper.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: 11-20 minuten
|
|
4 ganzenfilets, 250 g groentemix, 100 g rookspek in dobbelsteentjes, 1 dl slagroom, 30 g boter of margarine en wildkruiden.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
- voor zeven glazen potten met twist-off deksel van ca. 0,2 liter -
700 g lever van wilde gans (één levertje weegt ca. 50 g), 500 g binnenfilet (losse filet tussen borst en borstbeen), ghee of (braad)boter, 200 g gerookt vet spek, 300 g uien, bosje verse peterselie, ¼ l slagroom, 2 tenen knoflook, 2 bosjes verse basilicum, takjes tijm, 25 g zout, 1 dessertlepel grove witte
peper (van peperkorrels gestampt in de vijzel), ½ tl nootmuskaat, ½ tl kaneel, 1 tl piment, 1 el meel om te binden
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
- voor 2 personen -
1 jonge gans of 2 ganzenborsten en 2 bouten, tijm, rozemarijn en knoflook, olijfolie, sjalotten, laurier, kalfsjus, 400 g Nicola aardappelen, groene kruiden (dragon, bieslook, peterselie), hazelnoot, 1 spitskool, kippenbouillon, 300 g verse geschilde tamme kastanjes, suiker, rode wijn.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
Voor de gedroogde ganzenborst:
2 ganzenborsten, 1 l water, 45 g zeezout, 8 rauwe asperges.
Voor de pesto met hondsdraf en brandnetel:
1 potje pesto van 250 g, 100 g jonge brandneteltoppen, 50 g hondsdraf, 50 g pistachenoten, 50 g witte hazelnoten, 1 teen knoflook, olijfolie, peper en zout.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
12 ganzenboutjes, 75 cl olijfolie, 750 g ganzenvet, 400 g pastinaak, 400 g ui, 600 g aardappelen, 5 à 6 takjes verse rozemarijn, 400 g cantharellen, ¾ dl rode wijn, demi glacé (bruine saus).
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 2 uur
|
|
2 tamme ganzenbouten, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 3 tl tijm, 6 tenen knoflook geperst, 6 laurierbladeren, 2 kg ganzenvet.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
-voor 10 personen-
5 ganzenborsten, 300 g zout, 100 g bruine suiker, 2 tenen knoflook (fijngemaakt),1 el tijm, 1 tl gemalen korianderzaad, zwarte peper, 1 hand rookmot, 300 g ganzenvet, 250 ml sinaasappelsap, 2 el lindehoning, 5 blaadjes gelatine (geweekt), 250 g sinaasappelpartjes zonder vlies, 250 g blokjes van netmeloen, 250 g blokjes van watermeloen, 1 el gehakte muntblaadjes, wat balsamicoazijn blaadjes en bloemen van Oost-Indische kers wat gemengde slasoorten naar keuze met een dressing waarin sinasappelsap en lindehoning zijn verwerkt.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
4 ganzenbouten, boter, 150 g spekblokjes, ½ kleine koolraap, ¼ knolselderij, ½ winterwortel, 3 stelen bleekselderij, olie, 1 witte ui (gesnipperd), 3 appels in stukjes, 7 dl appelcider, gevogeltebouillon, 2 laurierbladeren, ½ el tijm (fijn gesneden), ½ el rozemarijn (fijn gesneden), 1 knoflook teen in plakjes gesneden, peper en zout, whiskey (indien gewenst), zo nodig aardappelzetmeel.
|
|
|
Recepten gans Lunchgerecht
|
Snel klaar Tijd: 0-10 minuten
|
|
filets gans, ketjapmarinade, ontbijtspek in reepjes, mango chutney, mosterd, diverse sausjes, stokbrood en salades.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 1 uur
|
|
2 tamme ganzenbouten, 2 el spekblokjes, 3 tl pikante paprikapoeder, 3 tl knoflookpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl gemberpoeder, 6 tomaten in blokjes gesneden, 1 gesnipperd ui, 3 tl oregano, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 glazen Griekse rode wijn, 1 glas sinaasappelsap, 2 el zwarte olijven, 2 el geroosterde amandelen, 4 el olijfolie.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 1 uur
|
|
1 hele panklare tamme gans, 3 el olijfolie, 2 takken rozemarijn, 2 takken tijm, 5 teentjes knoflook, 1 citroen, 5 groene olijven, 5 zwarte olijven, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 3 portobello champignons in grove stukken gesneden, 1 ui grof gesneden, 1 tl peper, 2 tl zout.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen Tijd: meer dan 1 uur
|
|
1 hele panklare tamme gans, 3 el olijfolie, 2 takken rozemarijn, 5 teentjes knoflook, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 1 tl peper, 2 tl zout.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
-voor 1 persoon-
80 g gerookte ganzenborstfilet, 60 g waldorfsalade.
Voor de dressing:
3 delen walnotenolie, 1 deel frambozenazijn, schepje suiker, peper en zout, 5 frambozen.
Voor de garnering:
2 walnoten, 5 frambozen.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
voor de paté:
2 wilde ganzenborsten, 2 dl room, 4 eiwitten, peper en zout
voor de rilette:
4 wilde ganzenbouten, 1 l ganzenvet (verkrijgbaar bij
poelier of slager), 50 g vadouvankruiden (Indiase kruiden, verkrijgbaar in de toko), ½ l balsamicoazijn, 1 dl truffelolie
voor de salade:
verschillende kruiden en eetbare bloemen zoals Oost- Indische kers, borage, malve, tai soy, basilicum en salie.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
- voor circa 2 kg wilde ganzenpaté -
1 kg wilde ganzenborsten (fijngemalen), ½ kg wilde ganzenbouten, vlees afsnijden en fijn malen, ¼ kg buikspek, (fijngemalen), 250 ml koksroom met 5 plakken witbrood geweekt, 25 ml marc de bourgogne, 100 ml eierdooier, 100 g fijngehakte uien (gesmoord in ganzenvet), 100 g fijn gehakte bospaddenstoelen, 40 g verse knoflook (gepureerd), 25 g vers gehakte peterseliekruim, 20 g bloem, witte peper, Camarque zeezout, gevogeltekruiden.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
-voor circa 4 kg rillette -
2 kg ganzenbouten, 2 kg gepekeld vet varkensvlees (buik, nek of ham), 4 l pekel (= 4 l water met 20 g kleurzout en 180 g zout), groentebouillon.
|
|
|
Recepten gans Hoofdgerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
2 wilde ganzenborsten, peper en zout, 4 stoofpeertjes, ½ l rode wijn, 1 kaneelstokje, 50 g suiker, 1 kruidnagel, 1 rode ui, 200 g rozenbottelpuree, 30 g suiker, 3 dl azijn, 1 el piment d’espelette of sambal.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
4 ganzenbouten, 4 dl witte wijn, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, ½ teentje knoflook, grof zeezout, ½ l ganzenvet, bloem, bouquet salade, ½ dl vinaigrette, aardappelchips, 100 g cantharellen.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
2 ganzenborsten
Voor het pekelwater:
2,5 l water, 150 g zeezout, 75 g kleurzout, 125 g suiker, takjes tijm, takje rozemarijn, 1 el jeneverbessen.
Voor het roken en garen:
flinke hand rookmot, scheut olijfolie.
Dressing:
6 gedroogde dadels, 1 glas rode port, 1 el mosterd, 1 deel balsamicoazijn, 3 delen olijfolie, zout, peper.
Salade:
6 verse vijgen gehalveerd, 1 el bruine suiker, rode wijnazijn, diverse soorten sla.
|
|
|
Recepten gans Voor- of tussengerecht
|
Culinaire capriolen
|
|
2 ganzenborsten van wilde gans, 1 el Dijon mosterd, 100 g boter, zout en peper, 2 el frambozenazijn, 5 el olijfolie extra vierge, 1 el geraspte mierikswortel, 1 tl suiker, 2 rijpe avocado’s, 40 g veldsla
|
|
Andere categorieën
Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten