Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Gans met noedels en bosbessen

Recepten gans

Gans met noedels en bosbessen

Hoofdgerecht

Ingrediënten

2 wilde ganzen, 3 dl kalfsfond, 35 cl bosbessenlikeur, 5 g suiker, 50 g blauwe bessen, 1 ui, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 dl rode wijn, 500 g noedels (groene),
250 g bospaddenstoelen (cantharel, boleet), peper, zout, 75 g boter.

Bereiding

Snijd de borstfilets van de geplukte ganzen en snijd de boutjes los. Braad de boutjes aan en blus met wat kalfsfond. Voeg het gesnipperde uitje, tijm, laurier,
rode wijn en wat water toe. Stoof de ganzenbouten in dit vocht gaar. Bak de ganzenborsten in boter en zorg ervoor dat het vlees rosé blijft. Blus de braadjus met een scheutje kalfsfond en de bosbessenlikeur. Voeg op het laatste moment de bosbessen aan de saus toe. Snijd de gebraden ganzenborstfilet voor in dunne plakjes. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon, bak ze in een beetje boter gaar en breng op smaak met peper en zout. Kook de noedels, giet ze af en schep ze in het midden van de verwarmde borden. Leg hierop de ganzenborstfilet, de bospaddenstoelen en een gaargestoofd ganzenboutje en besprenkel met de bosbessensaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Perry Schreijer - Ruig Wild & Gevogelte

Bron: www.poelier.nl

Terug