Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten gans > Ganzenborst gevuld met pistachenoten en abrikoos en couscous

Recepten gans

Ganzenborst gevuld met pistachenoten en abrikoos en couscous

Hoofdgerecht Ganzenborst gevuld met pistachenoten en abrikoos en couscous

Ingrediënten

1 grote of twee kleine ganzenborsten.
Marinade:
1 el rode wijn azijn, 1 glas rode wijn, zwarte peper korrels, marjolein, 3 el olijfolie. ​
ganzenvet of boter, 1 glas rode wijn, 1 el maïzena.
30 g pistachenoten, 10 gedroogde abrikozen, 2 el broodkruim, olijfolie, peper en zout.
​Couscous:
200 g voorgekookte couscous, 75 g gedroogde abrikozen (in reepjes), zout en peper, 50 g blanke amandelen (licht geroosterd), verse koriander (gehakt), ongezouten boter of olijfolie.

Bereiding

Snij de ganzenborst in dunne plakken. Marineer het vlees tenminste een uur. Rol de plakken ganzenborst plat door het vlees op plastic folie te leggen en met een deegroller uit te rollen. Maak een pasta van gemalen pistachenoten en abrikozen, het broodkruim en wat olijfolie. Smeer de plakjes ganzenborst daarmee in, en rol de lapjes op. Bestrooi ze met peper en zout.  Bewaar de rolletjes 30 minuten in de koelkast.

Doe ganzenvet of boter in de pan en bak de rolletjes eerst rondom op hoog vuur bruin. Zet het vuur wat lager en bak de rolletjes nog eens 25 minuten. Haal het vlees uit de pan en bewaar het afgedekt in aluminiumfolie. Doe nu een glas rode wijn en wat maïzena in de pan en roer de aanbaksels los voor de saus.

Couscous
De Noord-Afrikaanse couscous is een fijne korrel van griesmeel. De klassieke manier van couscous bereiden is zeer tijdrovend, tegenwoordig is er kant-en-klare couscous te koop.

Doe de couscous in een kom met een beetje zout en giet er circa ½ l kokend water overheen of zoveel dat de couscous net onder staat. Laat de couscous 5-10 minuten staan om te wellen en roer met een vork om de korrels te scheiden. Roer er de abrikozen en peper door en schep de couscous in een couscousier of in een met kaasdoekgevoerde metalen vergiet die boven een pan met kokend water wordt gezet. Dek alles af met folie en stoom de couscous warm. Roer de amandelen, koriander en boter of olie erdoor. 

Serveertip

Serveer de rolletjes met couscous en eventueel nog wat verse koriander.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Annette van Ruitenburg – Van Lamsoor tot Oorlam, Texel

Bron: www.poelier.nl

Terug