Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Ganzenfilet salade

Recepten gans

Ganzenfilet salade

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

400 g gerookte ganzenfilets, 4-6 kwarteleitjes, friséesla, 1 vleestomaat of 2 tomaten, 2 el basilicum azijn, 1-2 tl suiker, 3 el groene olijfolie of notenolie, bieslook, pijnboompitten of sesamzaad en peper.

Bereiding

Neem de filets tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Kook de kwarteleitjes in 5 minuten hard in ruim water. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water. Rol de eitjes daarna op het aanrecht of plank om de schaal te kneuzen en pel ze. Halveer de kwarteleieren. Verdeel de sla over 4 bordjes en snijd de tomaat in plakjes. Maak een dressing van de azijn, de suiker en de olie. Werk hygiënisch. Snijd de filets in dunne plakjes en schik ze waaiervormig op de sla. Voeg de eitjes, de tomaat en de dressing toe. Garneer met fijngeknipte bieslook en bestrooi het geheel met pijnboompitten of geroosterd sesamzaad en grof gemalen peper.

Serveertip

Heerlijk met versgebakken broodjes of stokbrood met kruidenboter.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug