Recepten gans
Meer Recepten gans
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Ganzenfilet salade
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
400 g gerookte ganzenfilets, 4-6 kwarteleitjes, friséesla, 1 vleestomaat of 2 tomaten, 2 el basilicum azijn, 1-2 tl suiker, 3 el groene olijfolie of notenolie, bieslook, pijnboompitten of sesamzaad en peper.
Bereiding
Neem de filets tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Kook de kwarteleitjes in 5 minuten hard in ruim water. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water. Rol de eitjes daarna op het aanrecht of plank om de schaal te kneuzen en pel ze. Halveer de kwarteleieren. Verdeel de sla over 4 bordjes en snijd de tomaat in plakjes. Maak een dressing van de azijn, de suiker en de olie. Werk hygiënisch. Snijd de filets in dunne plakjes en schik ze waaiervormig op de sla. Voeg de eitjes, de tomaat en de dressing toe. Garneer met fijngeknipte bieslook en bestrooi het geheel met pijnboompitten of geroosterd sesamzaad en grof gemalen peper.
Serveertip
Heerlijk met versgebakken broodjes of stokbrood met kruidenboter.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl