Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Ganzenfilets met bacon en augurkjes

Recepten gans

Ganzenfilets met bacon en augurkjes

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 ganzenfilets, 4 plakjes bacon, 4 augurkjes, 1 dl witte wijn, 30 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de filets met peper en omwikkel ze met de bacon. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de ganzenfilets ± 4 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met de wijn en laat dit inkoken. Voeg de augurkjes in reepjes toe en maak dit op smaak af met zout.

Serveertip

Ganzenfilets met bacon, jus, gekookte broccoli en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug