Recepten gans
Meer Recepten gans
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Ganzenleverpaté
Voor- of tussengerecht
Ingrediënten
- voor zeven glazen potten met twist-off deksel van ca. 0,2 liter -
700 g lever van wilde gans (één levertje weegt ca. 50 g), 500 g binnenfilet (losse filet tussen borst en borstbeen), ghee of (braad)boter, 200 g gerookt vet spek, 300 g uien, bosje verse peterselie, ¼ l slagroom, 2 tenen knoflook, 2 bosjes verse basilicum, takjes tijm, 25 g zout, 1 dessertlepel grove witte
peper (van peperkorrels gestampt in de vijzel), ½ tl nootmuskaat, ½ tl kaneel, 1 tl piment, 1 el meel om te binden
Bereiding
Serveertip
De ganzenleverpaté is lekker bij (stok)brood met een frisse compote of gelei erbij, bijvoorbeeld een appelgelei met munt.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hennie Koopman – hobbykok wild eten uit de natuur, Durgerdam
Bron: www.poelier.nl