Recepten gans
Meer Recepten gans
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gekonfijte tamme ganzenbout
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
2 tamme ganzenbouten, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 3 tl tijm, 6 tenen knoflook geperst, 6 laurierbladeren, 2 kg ganzenvet.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadslede, 1 snijplank, 1 braadpan, 1 vleesthermometer.
Bestrooi de ganzenbouten met peper, zout, tijm en knoflook. Leg ze in de braadslede en doe de laurierbladeren ertussen. Laat ze afgedekt 24 uur pekelen. Smelt het ganzenvet en verhit tot 80 graden. Dompel de bouten erin onder en laat 3 ½ uur langzaam garen op 80 graden. Haal de bouten uit het vet, laat ze uitlekken en rooster ze nog even kort onder de grill tot ze een krokant korstje hebben.
Tip
Gebruik ook eens salie als smaakmaker bij deze pekel.
Serveertip
Lekker met Romaine sla.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl