Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Gekonfijte tamme ganzenbout

Recepten gans

Gekonfijte tamme ganzenbout

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

2 tamme ganzenbouten, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 3 tl tijm, 6 tenen knoflook geperst, 6 laurierbladeren, 2 kg ganzenvet.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadslede, 1 snijplank, 1 braadpan, 1 vleesthermometer.

Bestrooi de ganzenbouten met peper, zout, tijm en knoflook. Leg ze in de braadslede en doe de laurierbladeren ertussen. Laat ze afgedekt 24 uur pekelen. Smelt het ganzenvet en verhit tot 80 graden. Dompel de bouten erin onder en laat 3 ½ uur langzaam garen op 80 graden. Haal de bouten uit het vet, laat ze uitlekken en rooster ze nog even kort onder de grill tot ze een krokant korstje hebben.

Tip

Gebruik ook eens salie als smaakmaker bij deze pekel.

Serveertip

Lekker met Romaine sla.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug