Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten gans > Hele boeren tamme gans uit de oven

Recepten gans

Hele boeren tamme gans uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 hele panklare tamme gans, 3 el olijfolie, 2 takken rozemarijn, 2 takken tijm, 5 teentjes knoflook, 1 citroen, 5 groene olijven, 5 zwarte olijven, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 3 portobello champignons in grove stukken gesneden, 1 ui grof gesneden, 1 tl peper, 2 tl zout.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 stukje rolladetouw, 1 oven op 175 graden voorverwarmd.

Vul de gans met de rozemarijn, tijm, olijven, ui, knoflook, portobello champignons en de in vieren gesneden citroen. Bind de gans dicht. Giet de olijfolie over de gans en bestrooi met peper en zout. Leg het spekvet eroverheen en plaats de gans in de braadslede. Zet de gans vervolgens 10 minuten in een hete oven en daarna nog 70 minuten op 125ºC graden en bedruip de gans elke 10 minuten met het braadvocht. Haal 10 minuten voor het einde van de braadtijd het spek eraf, voor een mooie bruine kleur en giet de wijn bij het braadvocht. Haal de braadslede uit de oven en laat de gans nog 10 minuten rusten. Breng intussen de jus op smaak met peper en zout.

Tip

Vul de gans met een in vieren gesneden sinaasappel.

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte grote bruinbrood crostini’s.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug