Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Hele tamme gans uit de oven

Recepten gans

Hele tamme gans uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 hele panklare tamme gans, 3 el olijfolie, 2 takken rozemarijn, 5 teentjes knoflook, 2 flinke plakken spekvet, 1 glas witte wijn, 1 tl peper, 2 tl zout.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 oven op 175 graden voorverwarmd.

Giet de olijfolie over de gans en bestrooi met peper en zout. Leg het spekvet over de filet kant heen. Leg de rozemarijn en knoflook in de braadslede en plaats de gans er bovenop. Zet vervolgens 10 minuten in een hete oven en daarna de oven op 125ÂșC gedurende 90 minuten. bedruip elke 10 minuten de gans met het braadvocht. Haal 10 minuten voor het einde het spek van de gans af, voor een mooie bruine kleur en giet de wijn bij het braadvocht. Haal de gans uit de oven en laat nog 10 minuten rusten. Breng intussen de jus op smaak met peper en zout.

Tip

Vul de gans met een in vieren gesneden sinaasappel of citroen.

Serveertip

Lekker met gegratineerde schorseneren.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug