Recepten gans
Meer Recepten gans
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Lasagne van gerookte gans
Voor- of tussengerecht
Ingrediënten
-voor 1 persoon-
80 g gerookte ganzenborstfilet, 60 g waldorfsalade.
Voor de dressing:
3 delen walnotenolie, 1 deel frambozenazijn, schepje suiker, peper en zout, 5 frambozen.
Voor de garnering:
2 walnoten, 5 frambozen.
Bereiding
Het is natuurlijk het lekkerst als u de ganzenborst zelf rookt, maar niet iedereen beschikt over een rookoven. Een goede oplossing is de gerookte ganzenborst bij de poelier te kopen.
Snijd de filet in dunne plakjes. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender en maal fijn. Voeg naar smaak peper, zout en wat suiker toe. Een dressing bij een wildgerecht mag een tikkeltje zoet zijn.
Leg nu om en om de filet (ongeveer 4 plakken) met de waldorfsalade op elkaar, dit moet minimaal 3 lagen hoog worden. Druppel de dressing om het gerecht op het bord. Garneer vervolgens met gehakte walnoten en de frambozen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Martin Huurneman - De Greune Weide
Bron: www.poelier.nl