Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Lasagne van gerookte gans

Recepten gans

Lasagne van gerookte gans

Voor- of tussengerecht Lasagne van gerookte gans

Ingrediënten

-voor 1 persoon-

80 g gerookte ganzenborstfilet, 60 g waldorfsalade.
Voor de dressing:
3 delen walnotenolie, 1 deel frambozenazijn, schepje suiker, peper en zout, 5 frambozen.
Voor de garnering:
2 walnoten, 5 frambozen.

Bereiding

Het is natuurlijk het lekkerst als u de ganzenborst zelf rookt, maar niet iedereen beschikt over een rookoven. Een goede oplossing is de gerookte ganzenborst bij de poelier te kopen.

Snijd de filet in dunne plakjes. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender en maal fijn. Voeg naar smaak peper, zout en wat suiker toe. Een dressing bij een wildgerecht mag een tikkeltje zoet zijn.

Leg nu om en om de filet (ongeveer 4 plakken) met de waldorfsalade op elkaar, dit moet minimaal 3 lagen hoog worden. Druppel de dressing om het gerecht op het bord. Garneer vervolgens met gehakte walnoten en de frambozen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Martin Huurneman - De Greune Weide

Bron: www.poelier.nl

Terug