Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Paté van wilde gans

Recepten gans

Paté van wilde gans

Voor- of tussengerecht Paté van wilde gans

Ingrediënten

- voor circa 2 kg wilde ganzenpaté -

1 kg wilde ganzenborsten (fijngemalen), ½ kg wilde ganzenbouten, vlees afsnijden en fijn malen, ¼ kg buikspek, (fijngemalen), 250 ml koksroom met 5 plakken witbrood geweekt, 25 ml marc de bourgogne, 100 ml eierdooier, 100 g fijngehakte uien (gesmoord in ganzenvet), 100 g fijn gehakte bospaddenstoelen, 40 g verse knoflook (gepureerd), 25 g vers gehakte peterseliekruim, 20 g bloem, witte peper, Camarque zeezout, gevogeltekruiden.

Bereiding

Meng de ingrediënten in de keukenmachine en breng het mengsel op smaak met witte peper, zeezout en de gevogeltekruiden. Vul paté bakvormen met het mengsel. Zet de bakvormen afgedekt met aluminiumfolie 2¼ uur in een droge oven op 120°C. Laat afkoelen en zet ze vervolgens 2 dagen onder druk in de koelkast om zo een mooie stevige paté te krijgen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Bram van den Akker – Restaurant De Oude Schouw, Akkrum

Bron: www.poelier.nl

Terug