Recepten gans
Meer Recepten gans
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Paté van wilde gans
Voor- of tussengerecht
Ingrediënten
- voor circa 2 kg wilde ganzenpaté -
1 kg wilde ganzenborsten (fijngemalen), ½ kg wilde ganzenbouten, vlees afsnijden en fijn malen, ¼ kg buikspek, (fijngemalen), 250 ml koksroom met 5 plakken witbrood geweekt, 25 ml marc de bourgogne, 100 ml eierdooier, 100 g fijngehakte uien (gesmoord in ganzenvet), 100 g fijn gehakte bospaddenstoelen, 40 g verse knoflook (gepureerd), 25 g vers gehakte peterseliekruim, 20 g bloem, witte peper, Camarque zeezout, gevogeltekruiden.
Bereiding
Meng de ingrediënten in de keukenmachine en breng het mengsel op smaak met witte peper, zeezout en de gevogeltekruiden. Vul paté bakvormen met het mengsel. Zet de bakvormen afgedekt met aluminiumfolie 2¼ uur in een droge oven op 120°C. Laat afkoelen en zet ze vervolgens 2 dagen onder druk in de koelkast om zo een mooie stevige paté te krijgen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Bram van den Akker – Restaurant De Oude Schouw, Akkrum
Bron: www.poelier.nl