Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten gans > Rosbief van wilde gans met stoofpeertje en rozenbottelchutney

Recepten gans

Rosbief van wilde gans met stoofpeertje en rozenbottelchutney

Hoofdgerecht Rosbief van wilde gans met stoofpeertje en rozenbottelchutney

Ingrediënten

2 wilde ganzenborsten, peper en zout, 4 stoofpeertjes, ½ l rode wijn, 1 kaneelstokje, 50 g suiker, 1 kruidnagel, 1 rode ui, 200 g rozenbottelpuree, 30 g suiker, 3 dl azijn, 1 el piment d’espelette of sambal.

Bereiding

Snijd de borsten van het karkas en kruid ze met peper en zout. Leg ze op een rooster in een oven van 70°C en gaar ze in twee uur rosé. Door het drogingsproces in de oven krijgt de gans een klein korstje en blijft aan de binnenkant mooi sappig (de borsten dus niet eerst aanbraden!).

Schil de stoofpeertjes en leg ze in een pan met rode wijn, kaneel, suiker en een kruidnagel. Laat de peertjes op laag vuur gaar worden in circa 1½ uur (afhankelijk van het type peer).

Snipper de ui fijn en fruit ze aan in een koekenpan, voeg de rozenbottelpuree en een klein beetje suiker, azijn en piment d’espelette of sambal toe. Laat het geheel op een laag vuur gaar worden. Voeg eventueel nog wat extra water toe. Maal de chutney in een keukenmachine fijn en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de gans op een snijmachine in hele dunne plakjes en serveer er de peer en de chutney bij. Dit is lekker met gebakken paddenstoelen en nieuwe aardappeltjes.

Tip

Als u de rosbief van tevoren heeft gemaakt kunt u de koude plakjes op een warm bord uit de oven serveren, waarbij het warme bord zorgt voor de verwarming van het vlees.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Arjan Smit - Proeverij De Pronckheer

Bron: www.poelier.nl

Terug