Recepten gans
Meer Recepten gans
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Salade van wilde ganzenborst en avocado
Voor- of tussengerechtIngrediënten
2 ganzenborsten van wilde gans, 1 el Dijon mosterd, 100 g boter, zout en peper, 2 el frambozenazijn, 5 el olijfolie extra vierge, 1 el geraspte mierikswortel, 1 tl suiker, 2 rijpe avocado’s, 40 g veldsla
Bereiding
Smeer de ganzenborsten in met de mosterd en bestrooi ze naar smaak met zout en peper. Bak ze in de boter in een grote koekenpan in 2-3 minuten per kant bruin. Ze moeten van binnen nog rosé zijn. Laat de ganzenborsten 10 minuten rusten en snijd ze vervolgens in dunne reepjes. Schenk de olijfolie al roerend bij de frambozenazijn en voeg daarna de geraspte mierikswortel, suiker, zout en vers gemalen peper naar smaak toe. Schil de avocado’s, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een kom de avocado luchtig met 2-3 eetlepels dressing en de veldsla. Verdeel de reepjes ganzenborst over 4 borden. Schep de avocadosalade in het midden. Serveer met stokbrood en (gezouten) boter.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Perry Schreijer - Ruig Wild & Gevogelte
Bron: www.poelier.nl