Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Saté van wilde gans met een vlierbessen-portsaus

Recepten gans

Saté van wilde gans met een vlierbessen-portsaus

Hoofdgerecht Saté van wilde gans met een vlierbessen-portsaus

Ingrediënten

voor 4 personen -

400 g wilde ganzenborstfilet, 4 satéstokjes, 4 plakjes ontbijtspek, 8 kleine champignonhoedjes, 1 sjalot, fijngehakt, 10 g boter, 50 ml rode port, 30 ml vlierbessenlikeur, 100 ml fond van gans of eend, zout en peper, 1 bakje bramen (het lekkerste zijn wilde bramen)

Bereiding

Verwijder de peesjes uit de ganzenborst. Snijd het vlees in dobbelsteentjes, wikkel de helft hiervan in ontbijtspek. Rijg een champignonhoedje aan de
satépen, met vervolgens om en om blokjes ganzenborst met spek en zonder spek, met als laatste weer een champignon. Bak of rooster de satés.
Fruit de sjalot aan in de boter, blus met de port en de vlierbessenlikeur en laat dit indampen. Voeg de fond toe en laat de saus inkoken tot de gewenste
dikte. Zeef de saus. Voor het opdienen de verse bramen al roerend toevoegen. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
Betekenis afkortingen, g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© René van ’t Riet - Ruig Wild & Gevogelte

Bron: www.poelier.nl

Terug