Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Tamme ganzenborstfilet met Chinese sezchuan peper

Recepten gans

Tamme ganzenborstfilet met Chinese sezchuan peper

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

2 tamme ganzenfilets, 1 tl sezchuan peper gemalen, 1 tl zout, 2 tl Chinese 5 spices, 1 el knoflookolie, 1 teen knoflook gekneusd, 1dl rode wijn, 2 el sojasaus, 1 el gesnipperde gember op siroop, eventueel een beetje aardappelzetmeel, 2 tl fijngesneden bieslook.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpan, 1 schaal, 1 koekenpan, 1 vleestang.

Bestrooi de ganzenborstfilet met de sezchuan peper, de Chinese 5 spices en het zout. Laat enkele uren intrekken. Doe intussen de rode wijn, sojasaus en gember in de pan en breng aan de kook, bind eventueel met een beetje aardappelzetmeel en zet apart. Verhit een koekenpan met de knoflookolie, doe daar de knoflook bij en bak daarin de tamme ganzenfilets om en om ongeveer 8 minuten per kant. Haal de filets uit de pan, bestrooi met peper en zout, laat ze even rusten en leg ze op een mooi bord. Blus intussen de koekenpan af met de saus en bieslook. Giet een beetje saus over de filets en serveer de rest er apart bij.

Tip

Dit recept is ook lekker met tamme eendenborstfilet.

Serveertip

Lekker met Chinese fried rice.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug