Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Tamme ganzenborstfilet met rode wijnsaus en walnoten

Recepten gans

Tamme ganzenborstfilet met rode wijnsaus en walnoten

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

2 tamme ganzenfilets, snuf peper, 1 tl zout, 1 el walnotenolie, 1 teen knoflook gekneusd, 1 takje tijm, 1 dl rode wijn, 2 el balsamico azijn, 1 dl wildbouillon, eventueel een beetje aardappelzetmeel, 2 el geroosterde walnoten, 2 tl fijngesneden bieslook.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpan, 1 schaal, 1 koekenpan, 1 vleestang.

Doe de rode wijn met de balsamico en wildfond in de pan. Kook tot de helft in en houd warm, bind eventueel met een beetje aardappelzetmeel. Verhit de koekenpan met de walnotenolie en doe daar de knoflook en tijm bij. Bak hierin de tamme ganzenfilets om en om ongeveer 8 minuten per kant. Haal ze uit de pan, bestrooi met peper en zout, laat ze even rusten en ze leg ze op een mooi bord. Blus intussen de koekenpan af met de saus, de walnoten en de bieslook. Giet een beetje over de filets en geef de rest er apart bij.

Tip

Dit recept is ook lekker met tamme eendenborstfilet.

Serveertip

Heerlijk met gekarameliseerde witlof.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug