Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Tamme ganzenbout met mango, ananas en rode peper

Recepten gans

Tamme ganzenbout met mango, ananas en rode peper

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

2 tamme ganzenbouten, 200 g spekblokjes, 1 el Surinaamse kerrie, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 150 g roomboter, 1 glas witte wijn, 1 el witte wijnazijn, 100 g verse ananas, 100 g verse mango, 2 tl rietsuiker, 2 tl fijngesneden Spaanse rode peper, 1 el kokosrasp.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadslede, 1 snijplank, 1 braadpan, 2 steelpannetjes, 1 oven voorverwarmd op 200 graden , 1 vleestang.

Bestrooi de ganzenbouten met de peper, het zout en de Surinaamse kerrie. Bak de ganzenbouten met de spekblokjes in 150 gr boter tot ze mooi bruin zijn. Leg de bouten in de braadslede en zet in de oven op 175 graden. Breng de temperatuur na 10 minuten terug naar 125 graden en laat de bouten onder regelmatig bedruipen 40 minuten braden. Kook intussen de wijn en azijn. Voeg de rode peper, ananas en mango toe. Giet dit voorzichtig over de bouten. Braad ze nog 10 minuten door. Leg de ganzenbouten op de borden, giet er wat saus met fruit bij en bestrooi met de kokosrasp.

Tip

Gebruik eventueel mango en ananas uit blik.

Serveertip

Heerlijk met gebakken rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug