Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten gans > Wilde ganzenborstfilet gewikkeld in gerookt spek

Recepten gans

Wilde ganzenborstfilet gewikkeld in gerookt spek

Hoofdgerecht Wilde ganzenborstfilet gewikkeld in gerookt spek

Ingrediënten

- voor 1 persoon -

1 ganzenborst, 6 plakken gerookt ontbijtspek, 1 eiwit, 100 g oesterzwam, 100 g tomaat, 1 glaasje rode port, boter.
Voor de garnering:
3 physalisbesjes, 3 frambozen, 3 bramen, rode bieten scheuten, (of een andere rode scheut), waterkers.

Bereiding

Ontdoe de filet van vel, vet en eventuele vlies en smeer in met los geklopt eiwit. Wikkel dunne plakjes gerookt spek om de filet. Bak de filet lichtbruin aan (rondom ongeveer 10 minuten), bak dan de oesterzwammen en plakjes tomaat mee (5 minuten), blus het geheel af met rode port, en gaar nog 5 tot 10 minuten na naar gelang de gaarheid die u wenst. Houd er wel rekening mee dat de gans bij te lang garen droog kan worden. Garneer met de vruchten rondom, met rode bieten scheuten bovenop de filet en daar bovenop de waterkers.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Martin Huurneman - De Greune Weide

Bron: www.poelier.nl

Terug