Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Haas met mandarijntjes
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 haas, ¼ l blik mandarijntjes, 100 g rook- of katenspek, 2 dl droge witte wijn, 3 el honing, 2 tl citroensap, aardappelmeel, 100 g boter of margarine en wildkruiden.
Bereiding
Vraag de poelier om de haas te verkleinen en bestrooi de delen met wildkruiden. Bak het spek uit in een ovenschaal of braadslede en voeg de boter toe. Bak hierin de haas rondom bruin en voeg de wijn en het sap van de mandarijntjes toe. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten, daarna de oven op 120ºC, gedurende ± 80 minuten. Keer de haas regelmatig en bedruip met het braadvocht. Vermeng de honing met het citroensap. Bestrijk de haas na ± 90 minuten met het honingmengsel en voeg de mandarijntjes toe aan de schaal. Bind het vocht eventueel bij met aangemengd aardappelmeel.
Tip
Vervang mandarijntjes door Amarene kersen.
Serveertip
Gebraden haas met mandarijntjes, gekookte rijst met paprikastukjes en witlofsalade met vruchten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl