Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Haas met mandarijntjes

Recepten haas

Haas met mandarijntjes

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 haas, ¼ l blik mandarijntjes, 100 g rook- of katenspek, 2 dl droge witte wijn, 3 el honing, 2 tl citroensap, aardappelmeel, 100 g boter of margarine en wildkruiden.

Bereiding

Vraag de poelier om de haas te verkleinen en bestrooi de delen met wildkruiden. Bak het spek uit in een ovenschaal of braadslede en voeg de boter toe. Bak hierin de haas rondom bruin en voeg de wijn en het sap van de mandarijntjes toe. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten, daarna de oven op 120ºC, gedurende ± 80 minuten. Keer de haas regelmatig en bedruip met het braadvocht. Vermeng de honing met het citroensap. Bestrijk de haas na ± 90 minuten met het honingmengsel en voeg de mandarijntjes toe aan de schaal. Bind het vocht eventueel bij met aangemengd aardappelmeel.

Tip

Vervang mandarijntjes door Amarene kersen.

Serveertip

Gebraden haas met mandarijntjes, gekookte rijst met paprikastukjes en witlofsalade met vruchten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug