Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Haas met zilveruien

Recepten haas

Haas met zilveruien

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 haas, 6 el zilveruitjes, 100 g rookspek in dobbelsteentjes, 2 sjalotjes, 3 dl (wild)bouillon, 4 jeneverbessen, 1 tl laurierpoeder, 1 tl tijm, 3 el bloem, allesbinder, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Snijd de haas in stukken of vraag dit aan de poelier.
Vermeng de bloem met zout en peper en wentel hierin de haas. Bak het spek uit in een grote pan. Voeg de boter toe en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg vervolgens de gehakte sjalotjes, de gekneusde bessen, de laurier en de tijm toe. Blus het geheel met de bouillon en sluit de pan. Stoof de haas gedurende ± 120 minuten. Voeg de uitjes de laatste 30 minuten toe en bind het stoofvocht met allesbinder of aangemengde bloem.

Tip

Vervang zilveruitjes door lente uitjes of 2 el verse groene peperkorrels.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug