Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Haas op Franse wijze

Recepten haas

Haas op Franse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 gelardeerde haas (met spekreepjes), 3 dl rode wijn, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, selderie, peterselie, bieslook, kervel, 2 bekertjes crème fraîche, 2 el verse peperkorrels, 100 g boter of margarine, suiker, wildkruiden en peper.

Bereiding

Bestrooi de haas met wildkruiden. Verwarm de boter in een wildpan en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg de wijn, de gehakte uien, de kleingesneden knoflook, de wortel in blokjes, de geknipte tuinkruiden, de peperkorrels toe en sluit de pan.

Tip

Voeg kleingesneden champignons en 1 el gemberstroop toe.

Serveertip

Haas op Franse wijze, appelcompôte, rode kool en Pommes Duchesse.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug