Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Haas op Franse wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
1 gelardeerde haas (met spekreepjes), 3 dl rode wijn, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, selderie, peterselie, bieslook, kervel, 2 bekertjes crème fraîche, 2 el verse peperkorrels, 100 g boter of margarine, suiker, wildkruiden en peper.
Bereiding
Bestrooi de haas met wildkruiden. Verwarm de boter in een wildpan en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg de wijn, de gehakte uien, de kleingesneden knoflook, de wortel in blokjes, de geknipte tuinkruiden, de peperkorrels toe en sluit de pan.
Tip
Voeg kleingesneden champignons en 1 el gemberstroop toe.
Serveertip
Haas op Franse wijze, appelcompôte, rode kool en Pommes Duchesse.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl