Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Haasstiffado

Recepten haas

Haasstiffado

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 haas, 600 g sjalotjes of uien, 4 tomaten, 8 laurierblaadjes, 10 peperkorrels, 2 teentjes knoflook, 4 el azijn of citroensap, Worcestershiresauce, 10 el olijfolie, bloem of allesbinder, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier de haas te verdelen en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg de gehakte sjalotjes, de ontvelde tomaten in partjes, de laurier, de gekneusde peperkorrels, de kleingesneden knoflook en de azijn toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende ± 90-120 minuten. Bind het stoofvocht bij met aangemengde bloem en maak dit op smaak af met Worcestershiresauce.

Tip

Voeg 2 tl kaneel toe bij het stoven.

Serveertip

Haasstiffado, komkommersla met vleestomaten en gekookte rijst met een glas witte Retsina wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug