Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenbout in rode wijnsaus-een dag van tevoren marineren!

Recepten haas

Hazenbout in rode wijnsaus-een dag van tevoren marineren!

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 grote hazenbouten en marinade van 2 gehakte uien, 4 kruidnagelen, 1 blaadje laurier, ½ el gedroogde tijm, ½ dl wijnazijn, grofgemalen peper, 1 kaneelstokje en ½ l rode wijn.
Voorts: 75 g boter, 50 g spek in blokjes, 3 el bosbessenjam of cranberrycompôte, 2 el bloem, 60 g tomatenpuree, zout en peper.

Bereiding

Marineer de hazenbouten in de marinade gedurende 24 uur in de afsluitbare doos in de koelkast. Zeef dit de volgende dag en bewaar de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm 50 g boter met het spek in de pan en bak hierin de haas rondom bruin. Neem de haas er dan uit en verpak deze even in folie. Roer de jam, de bloem en de puree door het bakvet. Giet de marinade erbij en roer tot het glad is. Leg de bouten in de pan en breng dit aan de kook. Sluit de pan en laat de haas ca. 2 uur op een lage stand pruttelen. Klop op het laatst de overige boter erdoor en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang hazenbouten door een haas in delen.

Serveertip

Heerlijk met gestoofde rode kool met appeltjes en aardappel- en kastanjepuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug