Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hazenbout met kriekbier
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 hazenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje kriekbier, 4 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 klein potje kersen op siroop, 2 el fijngesneden pre i, 1 e l fijngesneden selderijblad, 2 tl suiker.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi de hazenboutjes met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi goudbruin aan. Haal de boutjes uit de pan. Doe de uien, tijm, salie, kruidnagel en laurierblad in de braadpan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildfond, de suiker, de mosterd en de azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken boutjes terug in de pan en laat ± 2 uur met deksel pruttelen. Voeg dan de kersen met sap toe en kook nog rustig 15 minuten door. Doe de prei en het selderijblad 5 minuten voor het opdienen door de saus.
Tip
Probeer dit recept ook eens met wild konijn!
Serveertip
Lekker met romige aardappelpuree met rode kool en spruitjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl