Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenbout met kriekbier

Recepten haas

Hazenbout met kriekbier

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 hazenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje kriekbier, 4 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 klein potje kersen op siroop, 2 el fijngesneden pre i, 1 e l fijngesneden selderijblad, 2 tl suiker.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi de hazenboutjes met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi goudbruin aan. Haal de boutjes uit de pan. Doe de uien, tijm, salie, kruidnagel en laurierblad in de braadpan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildfond, de suiker, de mosterd en de azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken boutjes terug in de pan en laat ± 2 uur met deksel pruttelen. Voeg dan de kersen met sap toe en kook nog rustig 15 minuten door. Doe de prei en het selderijblad 5 minuten voor het opdienen door de saus.

Tip

Probeer dit recept ook eens met wild konijn!

Serveertip

Lekker met romige aardappelpuree met rode kool en spruitjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug