Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hazenbout op Argentijnse wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 hazenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, ½ l rode wijn, 4 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 2 tl oregano, 2 tl korianderpoeder, 1 tl chillipoeder, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 el fijngesneden prei, 2 el fijngesneden peterselie, 2 tl suiker.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi de hazenbouten met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi aan en haal ze vervolgens uit de pan. Doe de uien, tijm, oregano, korianderpoeder, chillipoeder, kruidnagel en laurierblad in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, rode wijn, mosterd, wildfond, suiker en azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken hazenboutjes terug in de pan en laat ± 2,5 uur met deksel erop pruttelen. Voeg 5 minuten voor het opdienen de prei en peterselie toe.
Tip
Probeer dit recept ook eens met wild konijn!
Serveertip
Lekker met fried beans.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl