Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenpeper met cognac

Recepten haas

Hazenpeper met cognac

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 kg haas in delen, 4 el cognac, 5 dl droge rode wijn, 2 uien, ½ prei, peterselie, selderie, 2 dl wildbouillon, 2 el kruiden- of wijnazijn, 50 g ontbijtspek, 2 el olijfolie, 2 el zilveruitjes, 2 el tomatenpuree, 40 g bloem, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Marineer de haas in een mengsel van de wijn, de gehakte uien, de fijngeknipte tuinkruiden, de bouillon, de azijn en de olie, gedurende ± 12 uur (in de koelkast). Zeef de marinade, bewaar deze en laat de haas uitlekken. Dep de delen droog met keukenrolpapier en bestrooi ze met zout en peper. Bak het kleingesneden spek uit in een pan, voeg de boter toe en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg vervolgens de gezeefde marinade en de kleingesneden prei toe en laat het geheel gedurende ± 120 minuten stoven. Rooster de bloem lichtbruin in een droge koekenpan (voorzichtig) en laat deze afkoelen. Neem de haas uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd dit klein. Roer de bloem los met de cognac en de tomatenpuree en bind hiermee het stoofvocht. Leg het hazenvlees terug in de pan, voeg de zilveruitjes toe en verwarm de hazenpeper nog ± 5 minuten. Maak deze op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang cognac door madeira en voeg 1 el tijm toe bij het stoven.

Serveertip

Hazenpeper met cognac, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug