Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenpeper met pepernoten

Recepten haas

Hazenpeper met pepernoten

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 haas in delen gesneden, 3 dl rode wijn, 1 dl rode wijnazijn, 2 kaneelstokjes, 6 jeneverbessen, 6 kruidnagelen, 4 gesnipperde uien, 150 g pepernoten, 2 el boerenjongens, 1 el roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 el bloem, 2 tl suiker.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadpan, 1 koksmes, 1 vleestang

Leg de stukken haas met de kaneelstokjes, jeneverbessen en kruidnagelen in de schaal en giet er de wijn en azijn bij. Laat 24 uur in de koelkast marineren. Haal de stukken haas uit de marinade en dep droog en bestrooi ze met peper, zout en bloem. Smelt intussen de boter op een hoog vuur in de braadpan en braad de stukken haas mooi bruin aan. Voeg de uien toe en bak mee. Voeg vervolgens de marinade en suiker toe en laat het geheel 2 uur stoven. Breng op smaak met peper en zout. Haal de stukken haas uit de saus. Voeg de pepernoten en boerenjongens toe aan de saus, kook rustig door. Pluk intussen alle stukjes vlees van het bot af en doe terug in de saus. Schep in een mooie serveerschaal.

Tip

Dit recept kan ook prima met hertenstoofvlees.

Serveertip

Lekker met rode kool en appeltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug