Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenpeper op Grootvaders wijze

Recepten haas

Hazenpeper op Grootvaders wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 haas met hart, lever en nieren, 3 dl rode wijn, 250 g spek in blokjes, 3 uien, 250 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Snijd de haas klein en bestrooi deze met zout en peper. Bak het spek uit in een pan en bak hierin de haas en de organen rondom bruin. Voeg de wijn, de gehakte uien en de boter toe en stoof dit ± 120-150 minuten, afhankelijk leeftijd van de haas. Het vlees moet gemakkelijk van het bot loslaten. Neem de haas uit de pan, haal het vlees van het bot en snijd dit klein. Leg het vlees terug en stoof dit nog enkele minuten. Maak de hazenpeper op smaak met zout en peper.

Tip

Vervang een gedeelte van de boter door olijfolie en gebruik de snelkookpan. Voeg 1 tl kruidnagelpoeder, ½ tl nootmuskaat en 2 laurierblaadjes toe.

Serveertip

Hazenpeper, appelmoes, rode kool en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug