Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenpeper op Marokkaanse wijze

Recepten haas

Hazenpeper op Marokkaanse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 haas in delen gesneden, 3 dl rode wijn, 1 dl rode wijnazijn, 2 kaneelstokjes, 3 tl raz-al-hanout kruidenmengsel (verkrijgbaar bij de Marokkaan), 6 kruidnagelen, 4 gesnipperde uien, 12 gedroogde abrikozen, 1 el roomboter, 1 tl harissa rode peperpasta, snuf peper, 1 tl zout, 1 el bloem, 2 tl suiker, 150 g geroosterde amandelen.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadpan, 1 koksmes, 1 vleestang.

Leg de stukken haas met kaneelstokjes, raz-al-hanout kruidenmengsel en kruidnagelen in de schaal en giet er de wijn en azijn bij. Laat 24 uur in de koelkast marineren. Haal de stukken haas uit de marinade, dep droog en bestrooi met peper, zout en bloem. Smelt intussen de boter op een hoog vuur in de braadpan en braad de stukken haas mooi bruin aan. Voeg de uien toe en bak mee. Voeg vervolgens de marinade, abrikozen en harissa rode peperpasta toe en laat het geheel 2 uur stoven. Breng op smaak met peper en zout. Haal de stukken haas uit de saus, pluk alle stukjes vlees van het bot af en doe terug in de saus. Bestrooi met de versgeroosterde amandelen. Schep in een mooie serveerschaal.

Tip

Dit kan ook prima met blesbokstoofvlees.

Serveertip

Lekker met Marokkaanse rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug