Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrug in pepersaus

Recepten haas

Hazenrug in pepersaus

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

2 hazenruggen, 40 g boter, ¼ knolselderij, 1 winterwortel, 1 prei, 2 uien of 4 sjalotjes, 2 laurierblaadjes, ¼ tl jeneverbessen, 2 tl tijm, 2 dl rode Vermouth, ¼ l slagroom, ¼ l water, zout, versgemalen peper, 50 g boter en 1 el verse peperkorrels.

Bereiding

Vraag de poelier of hij de hazenruggen van het bot losmaakt, het bot fijnhakt en neem dit mee. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het bot aan. Voeg de kleingesneden groenten en de kruiden toe. Blus met de Vermouth, de room en het water en laat dit 25 minuten inkoken. Zeef het geheel in een pan en maak het vocht op smaak af met zout en peper. Bestrooi de haas met zout en peper. Verwarm 40 g boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin en van binnen rosé (reken ± 3 min. aan iedere kant). Verwarm de saus en voeg hieraan de overige boter in klontjes en de peperkorrels toe.

Serveertip

Serveer de haas met de pepersaus, aardappelrösti en gekookte worteltjes met doperwten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug