Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrug met cranberries

Recepten haas

Hazenrug met cranberries

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

2 hazenruggen, 1 tl wildkruiden, 50 g boter of margarine, 1 dl cranberriecompôte (of gekookte cranberries), 1 bekertje crème fraîche, Worcestershiresauce en peper.

Bereiding

Wrijf de haas in met de kruiden. Verwarm de boter in de braadpan en bak hierin de haas aan beide zijden goudbruin. Reken 20-25 minuten afhankelijk grootte (en leeftijd van de haas). Neem de haas even uit de pan en houd deze warm in de folie. Voeg de cranberries en de crème fraîche al roerende toe aan de pan. Kook de saus in en maak deze op smaak met Worcestershiresauce en peper. Warm de haas nog even in de saus.

Tip

Neem hazenrugfilets en reken 2-3 minuten baktijd per kant.

Serveertip

Heerlijk met gekookte sperzieboontjes of haricots verts, stoofpeertjes en aardappelpuree uit de oven. En rode wijn uit Australië.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug