Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hazenrug met cranberries
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
2 hazenruggen, 1 tl wildkruiden, 50 g boter of margarine, 1 dl cranberriecompôte (of gekookte cranberries), 1 bekertje crème fraîche, Worcestershiresauce en peper.
Bereiding
Wrijf de haas in met de kruiden. Verwarm de boter in de braadpan en bak hierin de haas aan beide zijden goudbruin. Reken 20-25 minuten afhankelijk grootte (en leeftijd van de haas). Neem de haas even uit de pan en houd deze warm in de folie. Voeg de cranberries en de crème fraîche al roerende toe aan de pan. Kook de saus in en maak deze op smaak met Worcestershiresauce en peper. Warm de haas nog even in de saus.
Tip
Neem hazenrugfilets en reken 2-3 minuten baktijd per kant.
Serveertip
Heerlijk met gekookte sperzieboontjes of haricots verts, stoofpeertjes en aardappelpuree uit de oven. En rode wijn uit Australië.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl