Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrug met gembersaus

Recepten haas

Hazenrug met gembersaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

2 gemarineerde hazenruggen, 3 el rode wijn, 3 el olijfolie, 1 kleingesneden ui, 4 geplette jeneverbessen, 1 tl geplette zwarte peperkorrels, 2 el pikante mosterd, 6 gemberbolletjes, 1½ dl slagroom, 2 el gemberstroop, 8 plakjes rookspek.

Bereiding

Laat een mengsel van 3 el rode wijn, 3 el olijfolie, 1 kleingesneden ui, 4 geplette jeneverbessen, 1 tl geplette zwarte peperkorrels en 2 el pikante mosterd, gedurende ± 12 uur in de koelkast in de hazenruggen intrekken.

Zeef het vocht, bewaar deze en dep de hazenruggen droog met keukenrolpapier. Leg de haas op het spek in een braadslede en plaats deze in een voorverwarmde oven (175°C), gedurende ± 10 minuten. Voeg daarna het vocht toe en bedruip hiermee de hazenruggen regelmatig. Braad het geheel nog ± 10 minuten op 125°C. Neem de hazenruggen uit de slede en houd ze warm. Voeg de gehakte gember, de room en de stroop toe en verwarm dit al roerende.

Tip

Vervang hazenruggen door 4 hazenbouten.

Serveertip

Hazenrug met gembersaus, gekookte worteltjes en gebakken patates frites.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug