Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hazenrug met gembersaus
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
2 gemarineerde hazenruggen, 3 el rode wijn, 3 el olijfolie, 1 kleingesneden ui, 4 geplette jeneverbessen, 1 tl geplette zwarte peperkorrels, 2 el pikante mosterd, 6 gemberbolletjes, 1½ dl slagroom, 2 el gemberstroop, 8 plakjes rookspek.
Bereiding
Laat een mengsel van 3 el rode wijn, 3 el olijfolie, 1 kleingesneden ui, 4 geplette jeneverbessen, 1 tl geplette zwarte peperkorrels en 2 el pikante mosterd, gedurende ± 12 uur in de koelkast in de hazenruggen intrekken.
Zeef het vocht, bewaar deze en dep de hazenruggen droog met keukenrolpapier. Leg de haas op het spek in een braadslede en plaats deze in een voorverwarmde oven (175°C), gedurende ± 10 minuten. Voeg daarna het vocht toe en bedruip hiermee de hazenruggen regelmatig. Braad het geheel nog ± 10 minuten op 125°C. Neem de hazenruggen uit de slede en houd ze warm. Voeg de gehakte gember, de room en de stroop toe en verwarm dit al roerende.
Tip
Vervang hazenruggen door 4 hazenbouten.
Serveertip
Hazenrug met gembersaus, gekookte worteltjes en gebakken patates frites.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl