Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hazenrug met oesterzwammen
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
2 hazenruggen, zout, peper, 75 g boter, 4 sjalotjes, 200 g oesterzwammen, 2 dl wildbouillon, 1 tl kruidnagelpoeder, 2 tl oregano, 1 tl kaneel, 1 dl koffieroom en allesbinder.
Bereiding
Bestrooi de hazenruggen met zout en peper. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de haas aan beide zijden bruin. Voeg de gehakte sjalotjes, de oesterzwammen in plakjes, de bouillon en de kruiden toe. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (150ÂșC), gedurende ± 15 minuten. Keer de hazenruggen regelmatig en bedruip met het vocht. Neem de haas uit de slede en houd ze warm. Voeg de koffieroom en de allesbinder al roerende toe en verwarm dit nog ± 5 minuten. Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Serveertip
Serveer hierbij een gegratineerde witlofschotel en gekookte aardappeltjes. Als nagerecht: compote met stijfgeslagen slagroom.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl