Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrug met oesterzwammen

Recepten haas

Hazenrug met oesterzwammen

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

2 hazenruggen, zout, peper, 75 g boter, 4 sjalotjes, 200 g oesterzwammen, 2 dl wildbouillon, 1 tl kruidnagelpoeder, 2 tl oregano, 1 tl kaneel, 1 dl koffieroom en allesbinder.

Bereiding

Bestrooi de hazenruggen met zout en peper. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de haas aan beide zijden bruin. Voeg de gehakte sjalotjes, de oesterzwammen in plakjes, de bouillon en de kruiden toe. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (150ÂșC), gedurende ± 15 minuten. Keer de hazenruggen regelmatig en bedruip met het vocht. Neem de haas uit de slede en houd ze warm. Voeg de koffieroom en de allesbinder al roerende toe en verwarm dit nog ± 5 minuten. Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Serveertip

Serveer hierbij een gegratineerde witlofschotel en gekookte aardappeltjes. Als nagerecht: compote met stijfgeslagen slagroom.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug