Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrug met roomsaus en amandelen

Recepten haas

Hazenrug met roomsaus en amandelen

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

2 hazenruggen, 1 bekertje zure room of 1½ dl slagroom, 3 el geroosterde amandelen of gehakte noten, 1 dl sherry of witte port, 60 g boter of margarine en wildkruiden.

Bereiding

Bestrooi de hazenruggen met wildkruiden. Verwarm de boter in een wildpan en bak hierin de hazenruggen aan beide zijden bruin (reken ± 20-25 minuten). Voeg de laatste 10 minuten de sherry toe en verwarm dit. Giet de room op het laatst in de pan, roer alles dooreen en laat dit even binden. Bestrooi het gerecht met de amandelen.

Tip

Vervang zure room (sour cream) door crème fraîche. Sour cream kan niet tegen verhitting en moet daarom op het laatst worden toegevoegd. Crème fraîche of slagroom kan daarentegen wel verhit worden.

Serveertip

Gebraden hazenrug met roomsaus en amandelen, gekookte sperzieboontjes en gebakken aardappelschijfjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug