Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrug uit de oven

Recepten haas

Hazenrug uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

2 hazenruggen, ½ l blik champignons, 1 prei, 2 dl rode wijn, 2 tl tijm, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, allesbinder, 75 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de hazenruggen met zout en peper. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de hazenruggen aan beide zijden bruin. Voeg de prei in ringen, de wijn en de kruiden toe. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (150ºC), gedurende ± 15 minuten. Keer de hazenruggen regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de hazenruggen uit de slede en houd de hazenruggen warm. Voeg de uitgelekte champignons en de allesbinder toe en verwarm dit nog 5 minuten. Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg op het laatst fijngeknipte peterselie en selderie toe.

Serveertip

Gebraden haas uit de oven met gekookte spruitjes, compôte en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug