Recepten haas
Meer Recepten haas
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hazenrug uit de oven
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
2 hazenruggen, ½ l blik champignons, 1 prei, 2 dl rode wijn, 2 tl tijm, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, allesbinder, 75 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de hazenruggen met zout en peper. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de hazenruggen aan beide zijden bruin. Voeg de prei in ringen, de wijn en de kruiden toe. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (150ºC), gedurende ± 15 minuten. Keer de hazenruggen regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de hazenruggen uit de slede en houd de hazenruggen warm. Voeg de uitgelekte champignons en de allesbinder toe en verwarm dit nog 5 minuten. Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg op het laatst fijngeknipte peterselie en selderie toe.
Serveertip
Gebraden haas uit de oven met gekookte spruitjes, compôte en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl