Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrugfilet heel

Recepten haas

Hazenrugfilet heel

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

1 hazenrug, 1 el roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 2 el balsamicosiroop, 4 takjes salie fijngehakt, 2 el geroosterde kastanjes, 1 teen knoflook.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 steelpan, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 150 graden voorverwarmd.

Doe de wijn, balsamico en wildfond in de steelpan, kook tot de helft in en zet apart. Peper en zout de hazenrug en bak kort in de boter tot de hazenrug mooi bruin is. Haal uit de pan, leg in de braadslede en plaats 10 minuten in de oven. Bak even kort de knoflook met de salie en kastanjes. Blus vervolgens de koekenpan af met de saus en zet laag. Haal de hazenrug uit de oven, leg op een mooi bord en giet er wat saus met kastanjes over.

Tip

Dit recept kan ook prima met hele wilde duif.

Serveertip

Lekker met truffelaardappels en tijm.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug