Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrugfilet in cognacroomsaus

Recepten haas

Hazenrugfilet in cognacroomsaus

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 hazenrugfilets, zout, peper, 30 g boter, 1 ui, 1 el verse peperkorrels, 1 tl tomatenpuree, 1 dl cognac, ½ dl bouillon en 2 dl slagroom.

Bereiding

Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden op een hoge stand gedurende 2 min. aan iedere kant. Bak de filets daarna nog even op een lagere stand (2 min. aan iedere zijde). Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de gehakte ui, de peperkorrels en de puree toe. Blus met de cognac en de bouillon. Kook het geheel in en voeg dan al roerende de room toe. Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Serveertip

Serveer hierbij gekookte broccoli met geschaafde amandelen en gekookte krieltjes. Als nagerecht: geflambeerde kersen met ijs.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug